Greeting & Addressing People in Croatia

Greeting & Addressing People in Croatia

March 3, 2021 / 08:54

Free podcast

Transcript Text

Moj. Svima šaljemo srdačan pozdrav iz Zagreba Kristijan predstavio sam Ana i se dosta dugo bavim. Ovo je prva epizoda i želim vam svima zahvaliti što ste nam dali priliku sluša se. Mi smo zaista truditi biti maksimalno korisniji i zabavniji. Prva lekcija bit će o hrvatskim pravima. Mislim da je to nešto dosta jednostavno većina zapravo zna dosta toga o ovoj temi međutim biti lošija zajedno prije nego što počnemo lekcija. Voljela bih reći barem nekoliko riječi o Hrvatskoj i vama. Jeste li bili ovdje.

Ne treba puno govoriti o ljepotama Hrvatske njenim gradovima nacionalnim parkovima muzejima jezerima moru obali prekrasnom kontinentalnom dijelu a vi uvijek niste imali priliku posjetiti. Svi pozivam da kad se ova situacija smiri i vjerujem da nećete biti razočarani. Svi gradovi u Hrvatskoj su ih posjetiti da se provode veliki gurmani vole jesti hranu za ljude koje vole i jako volimo primati ljude u svoje domove i jako volimo se trudimo da se ljudi ugodno osjećaju. Hrvati su jako ponekad i kao turisti varaju u najviše slučajeva.

Isto tako govorimo i nama i tako često. često ćete čuti nekoga tko ga poznaje. Dakle ako imate minutu to pitanje za neko vrijeme. Jeste li to su dakle normalni. što se tiče pozdrava morate ići došli prije 12 sati reći ćete reći ćete dobar dan simpatičnom na primjer ovi pozdravi u završetku dana laku noć. čemu možete dodati i na kraju kad završava komunikaciju s posla. Najčešće ćete reći doviđenja. To u prijevodu znači dok sljedeći put toga samo reći to je na neki način na koji možete započeti završiti nekakvu poruku ili često kažemo odnosno često pišemo lijepi pozdrav.

I završava. To je bila prva lekcija o hrvatskim pozdravi. Mogla bih još reći nešto o Zagrebu o gradu koji i meni na jednog jednostavnog razloga je to što sam rođena tamo i kažu da je to grad koji grad i moji i sami primijetiti kad budete tamo. Ujutro oko 7 sati na posao. Nekako ubrzano i pomalo nervozno na kraju miruje i sve je nekako veselije tenzije počinju družiti. Koristimo svaki slobodni trenutak da budemo na okupu i družimo se to punom naslušali bilo korisno zanimljivom i zabavnom i još jednom zahvaljuje i.